MANAGERIN SANOIN

 

Ostin Pirados Vaate- ja tatuointiliikkeen Helsingistä 2014. Sponsoroimme artisteja vaatemerkin kautta. Aloittelevat artistit sai meidän kautta näkyvyyttä ja me taas myyntiä heidän kauttaan. Kohti Pirados Recordsin starttia; Olin aina ollut intohimoinen kuvaaja. Nyt aloin harjoitella musiikkivideoiden tekemistä. Hurtta teki Ville Vallaton nimeä kantavan pitkäsoiton, tein siihen videon ja kannet fyysiseen plattaan. Availimme Vantaalle Tatuointiliikettä, päätimme Hurtan kanssa järjestää alueella RAP-keikan hänelle ja muutamille vielä lähes tuntemattomille nimille kuten 

MKDMSK ja Wil:lle. 

 

Wil oli innokas nuori artisti joka asui yhtiökumppani naapurissa. Eräänä päivänä Toni ehdotti, että mitä jos laitetaan Wilille pienehkö studio pystyyn, hän voisi Tehdä omaa EP:tään siinä. Näin Teimme, Mico eli Ällä oli tuolloin tuntematon Soundcloud-räppäri, Taisto sanoi, tässä on kova räppäri, me tehää senkaa pari biisiä ”tervetuloa Pirados Recordsille tuumasin” elettiin vuotta 2014. Wilin majailu meidän tiloissa jatkui, ja hän rupesi vastineeksi meille nauhoittamaan Taistoa ja Ällää, yhdessä ja erikseen. Musta-Lista oli tehnyt ekan plätyn kotioloissa, olin sitä vähän tukenut rahallisesti. Nyt he tekivät Överdogille ekaa sinkkua, se tehtiiin meillä, ja minä Tein siihen videon. Taisto & Ällä teki EP:n, ”Ällä oli kova puskee räppiä ulos”. 

 

Selfmade 1 albumi oli viimeinen niitti sille että meitä pystyi kutsumaan levy-yhtiöksi. Olin myös oppinut kuvaamaan paremmin ja tuolloin Youtube kanavamme oli jo esim Kuben kanavaa suurempi. Taisto & Ällä heitti pienen Suomen kiertueen ja Pikkis nauhoitti pari kappaletta studiollamme. Otin myös mukaan muutamia kokeiluja kuten Unskin. Merziin tutustuin Taiston & Ällä - projektin kautta. Meistä tuli ystäviä ja samalla tehtiin musiikkia. E.N.R.P teki biisin silloin kun oli jotain sanottavaa, olimme ollut ystäviä jo pitkään. Eräänä päivänä Taisto sanoi, että ”tietsä et BR on ehkä kovin Suomiräppäri”, hänellekin oli sanottavaa. Pyysin herran studiolle ja hän veti vihasesti ja itsevarmasti aina biisit purkkiin. Taiston sanaan on kyllä aina voinnut luottaa. Nykyjään lasken hänet parhaaksi ystäväkseni. 

 

Olimme avanneet Kallion liikkeen joskus 2016, siellä myytiin lähinnä vaatteita. Päätimme markkinointimielessä pitää ”show Ya skills” tapahtuman jossa oli myös Battle osuus. Sieltä Kelkkaamme lähti 2nen ja Altis. Heillä oli levy-valmiina, joka oli kyllä mielestäni aika susi. Mutta jätkissä oli potentiaalia. Teimme muutamia sinkkuja heidän kanssaan soolona. Tutustuin Ioniin, hän tuli esittelemään erään biisin. Kysyin tehdäänkö video, vastaus oli myöntävä ja näin yhteistyömme alkoi. Ionissa oli jotain erikoista, hän oli erittäin lahjakas musikaalisesti ja aina valmis töihin. Ollaan Ioninkanssa vieläkin hyviä ystäviä! Pikkuhiljaa vaatemyynti vaihtui musiikkiin ja videoihin. Tehtiin semmosta musaa mistä dikattiin ja artistit sai tehä Mitä halus. Yleensä dikkasin ja tein Mitä osasin, lähinnä kuvasin videoita. Vuonna 2016 kuvasin 50 musiikkivideota se oli n. 14% Suomen kaikista RAP-videoista. Youtube kanavamme keräsi toistakymmentä miljoona klikkiä, haippi oli todellista. Vieläkään en kuitenkaan ymmärtänyt mitään musiikki bisneksestä, sitä vaan oli siisti tehdä! 

Jouduin vankilaan 2017 ja vapuduin. Jäljelle oli jäännyt Altis, Taisto, Ioni. Merzi ja BR oli vankilassa. Wil oli saannut Mitä halusi; levytyssopimuksen oikean lafkan kanssa kuten ilmeisesti 2nen:kin. Ällän kanssa olimme riitautunut jo aiemmin nyt riidat on sovittu. 

 

Perustin Kuisma Recordsin, jotta voin lopettaa ns kesken-eräisen duunin musiikin parissa. Teimme Taistolle ensimmäisen pitkäsoiton ja Altikselle pitkäsoiton 8v jälkeen. Kelasin, että kyllä tähän pakettiin kuuluu myös nais-räppäri; Taisto jälleen kerran löysi sen; Nancyn. Myös itse innostuin räppäämään, olinhan jo sitä tehnyt battle muodossa 16-vuotiaana. Tein EP:n ”Syvällä Pelissä” artisti-nimellä Manageri.

 

Nyt kaikki työt on tehty. Luovutan kaikki osaamiseni ENRP:lle koska hän oli halukas jatkamaan. Hän perusti 100MRK yhtiön. Aijon jatkaa Nancyn ja Altiksen Managerina ns sivutoimena. Muuten RAP hommat saa jäädä. Ehkä teen itse joskus biisin tai pari jos siltä tuntuu. Mutta ns levy-yhtiötä tai musiikintuotanto-studiota en perusta. 

 

Pirados ja Kuisma Records jää historiaan Suomen ensimmäisenä Gangsta Rap - levy-yhtiönä. Ja olen ylpeä tiimini kanssa tekemästämme pioneerimaisesta duunista. On hyvä lopettaa kun olemme taas kaikkien tiedossa (RAP-kansa). 

 

Edellä mainitusta haluan kiittää Taistoa eniten, hän toi ihmiset pöytääni. Haluan kiittää Ällää, hän on niin hyvä räppäämään, että moni sai siitä intoa ja uusia uranalkuja on syntynyt sadoittain. Kiitän myös Merziä, hän piti Ionin kanssa pakettia hengissä kun olin poissa. Kiitos Altis, että luotit siihen että kun tulen takaisin hoidan kaikki kuntoon. Kiitos Tony Westerberg, hänen kanssaan aloitimme ja hän on ollut tukenani koko 5-vuoden matkan musiikki bisneksessä. Tony on aina tiennyt mitä tuleman pitää. Kiitos Teille kuuntelijoille. 

 

Nyt siirrän toiminnan hyvissä mielin 100MRK:lle ja vain www.kuismarecords.com www-sivu jää ikäänkuin Toteemipaaluksi muistuttamaan tästä kaikesta työstämme Suomen Rap Kentällä. Kokoan kaikki työmme yhteenpakettiin, tälle sivustolle! 

  • Instagram
  • Facebook
  • Spotify
  • YouTube

"Kuisma on Suomalaisen Gangsta Räpin kummisetä"

Ylistettiin Rumbassa!

Kuisma Records on aloittanut toiminnan 2020. Kuisma Recordsin agenda oli päättää Pirados Recordsin  tekemä hyvä työ. Pirados Records oli Gangsta Räppiin keskittyvä, artistikeskeinen musiikin ja videoiden tuottaja.

Julkaisutoiminta loppui 31.7.2020

"Gangsta RAP"

Olimme Suomen ensimmäinen Gangsta Rap -levy-yhtiä.